De Spaanse keuken is één van de belangrijkste grondleggers van het Mediterraan dieet. In feite bestaat de Spaanse keuken uit vele regionale keukens, zoals de Catalaanse, Galicische of Baskische keukens die allen onderling sterk verschillen. De Spaanse keuken zoals men die buiten Spanje kent bestaat meestal uit niet veel meer dan paella, tortilla, tapas zoals patatas bravas en een aantal worsten zoals chorizo. In werkelijkheid gaat het echter om een enorm gevarieerde hoeveelheid verschillende regionale keukens die hun succes vooral halen uit de overvloed aan verse producten die men in het land vindt. Buiten dat houdt de Spaanse bevolking zelf haar eigen keuken in stand, in vergelijking met andere Europese landen bestaat er een grote voorkeur voor verse productie van hoge kwaliteit in tegenstelling tot bijvoorbeeld diepvriesproducten of voorverpakte groenten en fruit, die vrijwel niet worden verkocht. Spanje is na Japan de grootste vis- en zeevruchtenconsument ter wereld. (Bron: Wikipedia).
TORRONS DE VICENS: De pastry chef Albert Adrià, jarenlang gewerkt bij s'werelds beste restaurant El Bulli, en Master Turronero Ángel Velasco, hebben hun kennis en bekwaamheid samengebracht en zijn tot verrassende creaties van de hoogste gastronomisch niveau gekomen.
ALL I OLI Cassà de la Selva: dé originele all i oli zoals all i oli bedoeld is. Zonder gluten en zonder conserveermiddelen. Huisgemaakt bij rotterseria Cassà de la Selva.
nURIA mARQUES :Kunstenaar Nuria Marqués begon kookrecepten te tekenen zonder er ooit over na te denken om er een serie van te maken, en al helemaal niet in een boek. Nuria kookt nooit, maar om een of andere reden, wanneer ze een gerecht heeft geserveerd, of het nu door een vriend is of iemand die ze niet kent, vraagt ze graag naar het proces van uitwerking en dan tekent ze het en schrijft het op als een persoonlijk document van de geleefde en gedeelde ervaring.
Pepita Bonita | Bierkade 16 | 1811NJ Alkmaar | +31 (0)6 15873350 | info@pepitabonita.nl | KvK Alkmaar: 37134194 | BTW: NL820 77 84 97B01 |
SALE!
NURIA MARQUES - kookboek Tropical ApacheNURIA MARQUES
Tropical Apache is een boek dat is ontstaan uit pure impulsen. Kunstenaar Nuria Marqués begon kookrecepten te tekenen zonder er ooit over na te denken om er een serie van te maken, en al helemaal niet in een…€ 39,95 € 24,95- TAPAS food print A4 - Nuria Marques
Print A4 by Nuria Marques uit Barcelona, om in te lijsten, TAPAS
€ 12,50 - PAELLA food print A4 - Nuria Marques
PAELLA food print A4 om in te lijsten, by Nuria Marques Barcelona
€ 12,50 - SANGRIA food print A4 - Nuria Marques
SANGRIA food print A4 om in te lijsten, by Nuria Marques Barcelona
€ 12,50 - TORTILLA food print A4 - Nuria Marques
TORTILLA food print A4 om in te lijsten, by Nuria Marques Barcelona
€ 12,50 ambachtelijk gemaakt
ALL I OLI Cassà de la SelvaAll i Oli, ambachtelijk gemaakt bij rostesseria Cassà de la Selva / Girona - de la Selva. Glutenvrij en vrij van conserveringsmiddelen.
Inhoud: 150 gram
Ingrediënten: knoflook, olie, zout en limoen
La Rostisseria Ca La Pilar…€ 5,00- TORRONS VICENS NOUGAT - ambachtelijk zachte amandel nougat 80 gram
Zachte amandel met honing nougat gemaakt met IGP TURRÓN DE AGRAMUNT.
€ 6,95 - TORRONS VICENS NOUGAT - nougat van gecarameliseerde eidooier 80 gram
Nougat van gecarameliseerde eidooier 80 gram
€ 4,25 - TORRONS VICENS NOUGAT - nougat met honing en limoen 150 gram
TORRONS VICENS NOUGAT - nougat met honing en limoen 150 gram
€ 7,50 - TORRONS VICENS NOUGAT - witte truffel nougat 150 gram
TORRONS VICENS NOUGAT
zachte Hazelnut Praline with white Alba Truffle - 150 gram€ 7,50 - TORRONS VICENS NOUGAT - chocolade met limoen truffle nougat-praline met geroosterde granen en hazelnoot 150 gram
TORRONS VICENS NOUGAT - TURRON DE KIKOS
Nougat, met een omlijsting van verfijnde donkere chocolade en met een vulling van limoen truffle praline-nougat met geroosterde granen en hazeloot. Een ware delicatesse!
De pastry chef…€ 7,50 - TORRONS VICENS NOUGAT HISTORIA - dé originele creamy amandel nougat met honing 150 gram
Vicens Torrons nougat History,
dé originele creamy amandel nougat volgens het originele eeuwenoud recept, 150 gram
De pastry chef Albert Adrià, jarenlang gewerkt bij s'werelds beste restaurant El Bulli, en Master Turronero…€ 7,50