SPINAZIETAART A LA CAULÈS
Ingrediënten voor de SPINAZIETAART
▢ 400 gram bladspinzaie (of diepvries) ▢ 4 tenen knoflook ▢ 3 bosuitjes ▢ nootmuskaat, peper, zout ▢ verse dille ▢ verse oregano ▢ verse tijm +/- 3 takjes ▢ plak Feta of een lekkere schimmelkaas ▢ 1 ei ▢ kant&klaar bladerdeeg
Laat de spinazie slinken en goed uitlekken, snijd deze fijn. Snijd ook de knoflook, bosui, dille, oregano en tijm fijn en/of rits de blaadjes van de takjes af. Verkruimel de feta of de schimmelkaas en vermeng alles met elkaar, voeg peper en zout en nootmuskaat toe. Leg een groot bord of een taartbodem op het bladerdeeg en snijd er 2 cirkels van +/- 25/30 cm uit. Verdeel de vulling op 1 cirkel bladerdeeg en houd 2 cm vrij vanaf de buitenste rand en smeer de rand in met een beetje geklutst ei. Leg de andere bladerdeegcirkel er op en druk de randen goed op elkaar vast. Druk met de bovenkant van een glas een rondje in het midden (niet door het deeg heen gaan!). Maak 16 sneden vanaf het glas naar de buitenranden zodat je "repen" krijgt. Iedere reep voorzichtig omdraaien en beide kanten insmeren met geklutst ei en weer als een "touw" gedraaid terugleggen. Je kunt hierbij zelf verschillende vormen en mogelijkheden bedenken. Zet alles even 20 minuten weg, daarna kan de taart de oven in op 200 C. Check na 25 minuten of de spinazietaart bruin is, af laten koelen en aanvallen! TIP! Ook super lekker met gecrunchte walnoten en pijnboompitjes! 🥧🧂🥚🧈