ALOBONDIGAS PITTIG!
Ingrediënten voor de pittige Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Voor de balletjes;
▢ 500 gram rundergehakt ▢ 1 kleine ui zeer fijn gesnipperd ▢ 2 teentjes knoflook geperst ▢ 1,5 theelepel paprikapoeder ▢ 2 theelepels chilipoeder ▢ 1 theelepel gemalen komijn ▢ 0,5 theelepel verse nootmuskaat geraspt ▢ 1 ei ▢ 6 eetlepels paneermeel ▢ olijfolie om in te bakken ▢ zout en peper
Voor de saus;
▢ 500 ml gezeefde tomaten ▢ 1 ui gesnipperd ▢ 2 rode peper fijngesneden ▢ 2 tenen knoflook geperst ▢ 1,5 theelepel oregano ▢ 1 theelepel tijm
▢ 3 takjes krulpeterselie fijngesneden en wat extra voor garnering ▢ olijfolie om in te bakken ▢ zout en peper
bereiding
Meng in een kom het gehakt met de gesnipperde ui, geperste knoflook, nootmuskaat, paprikapoeder, chilipoeder, gemalen komijn, het ei en de paneermeel. Breng op smaak met zout en peper en kneed het gehakt tot alles goed gemengd is. Rol balletjes van het gehakt, ongeveer zo groot als een bitterbal. Verwarm een koekenpan met de olijfolie, bak de balletjes rondom bruin. Verwarm ondertussen een andere (hapjes) pan voor de saus. Zorg ervoor dat de ingrediënten voor de saus goed fijngesneden zijn. Fruit de ui en de rode peper. Doe als de uien glazig zien de knoflook erbij, 1 minuutje omroeren, doe vervolgens de gezeefde tomaten erbij, samen met de oregano, tijm, peterselie, wat zout en peper. Verwarm de saus 5 minuten op medium vuur. Doe hierna de gehaktballetjes bij de saus in de pan en laat de gehaktballetjes op medium vuur nog 15 minuten pruttelen (deksel op de pan). Garneer voor het serveren de albondigas met fijngesneden peterselie.🍷 🧆 🍽️🥖🌶️